Salı, Şubat 16, 2010

Lahanalı-Hindi Etli Makarna

Malzemeler
1 paket makarna
300 gr hindi göğüs eti (kuşbaşı doğranmış)
1/2 kavanoz garnitür
5-6 yaprak lahana (ince inc doğranmış)
3 kaşık soya sosu
1 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
3 kaşık sirke
3 tane taze soğan
tuz
istenilen baharatlar
sıvıyağ
Yapılışı
Hindi etlerini bir miktar sıvıyağda çevirerek pişirelim, pişmesine yakın lahanalarımızı da ekleyelim ve pişinceye dek hep beraber tencerede çevirelim... Salçasını, tuzunu, baharatlarını, sirkesini, soya sosunu da ilave ederek üzerine 6-7 bardak sıcak su ilave edelim... Makarnamızı tencereye alalım... Ara sıra karıştırarak pişirelim... Pişme işleminin ortasında garnitürü ilave edelim... Makarna pişince ocağın altını kapattıktan sonra ince doğradığımız yeşil soğanı da ilave edelim ve tenceremizin kapağını kapatalım, ocaktan alalım... Sıcak servis yapalım,afiyetle yiyelim...:)

3 yorum: