Safran Mutfakta-Makarna ve Pilavlar

Perşembe, Şubat 23, 2006

Ev Makarnası

Makarna, yemeklerin yanında destekleyici bir çeşit olan veya iyi bir sosla ana yemek olarak kullanılabilen güzel bir yiyecek...
Raflarda şekil şekil makarnaları gördüğümüzde ihtiyacımız olsun olmasın bir tane atıyoruz alışveriş sepetlerimize...
Makarnanın kendisinin evde hazırlandığını düşünün bir de, lezzeti ve besleyici değeri bin kat artmaz mı? Geçenlerde iyi bir makarna tarifi ararken internette çok güzel bir siteye rastladım: Hormel Foods. Evde makarna yapımını anlatıyordu. Sitedeki bilgileri sizin için Türkçe'ye çevirdim. Makarna hamuru için gerekli olan malzeme listesini aşağıda vereceğim, ancak elde ve makarna makinesinde kullanabileceğiniz bu hamura nasıl şekil vereceğinize ilişkin muhteşem resimleri görmek için lütfen aşağıdaki linklere tıklayın...:) Sadece resimlerle yapılışını izlemek bile çok zevkli...Vakti olupta yapacak olanlara ise şimdiden kolay gelsin...:)


Malzemeler:

2 1/4 cup un (yani 2 çay fincanı+1/4 çay fincanı un)
3 yumurta
bir fiske tuz


Yapılışı:

Unu tezgaha koyup ortasını havuz yapalım...3 yumurtayı ve tuzu ekleyip önce çatalla un ve yumurtayı buluşturmaya başlayalım. Daha sonra elimizle yoğurmaya devam edelim... Veya mutfak robotu ya da mikserde de aynı malzemeyi karıştırabilirsiniz. Hamurun hazırlanmasını resimlerle görmek için tıklayınız...
Hamurunuz çok fazla yapışkan ise içine 1 yemek kaşığı un ekleyin, çok fazla kuru ise 1 yemek kaşığı su ilave edip karıştıralım....Hazırladığınız hamuru streç filme sarıp 1 saat oda sıcaklığında bekletelim...İşte şekil vermeye hazır güzel bir makarna hamuru...Bu hamuru merdane ya da oklava yardımıyla incecik açalım. Şekil verip kesmeye başlamadan önce 15 dakika bu halde hafifçe unlanmış bir yüzey üzerinde kurumaya bırakalım (Makarnayı kurutma süreçleri)...Bu sürenin sonunda nasıl şekiller verebileceğinizi görmek için makarnaya şekil verme linkine bakabilirsiniz...Şekil verdikten sonra da pişirmeden önce 15 dakika daha unlanmış temiz bir yüzey üzerinde kurumaya bırakalım...Eğer hemen kullanılmayıp saklanacaksa unlanmış bir yüzeyde ya da tepside kesilen makarnaları birbirine temas etmeyecek biçimde koyup üzerini hafifçe unlayıp oda sıcaklığında normal hava akımı ile kurumalarını bekleyelim ve bez torbada saklayalım...Pişirirken yapışmaması için tuz ve sıvı yağ konulmuş kaynar suya dökerek pişirelim :) Afiyetle yiyelim...:)

1 Comments:

Anonymous Adsız said...

Perşembe, Şubat 23, 2006
Ev Makarnası
Vermiş olduğunuz linkler çalışmıyor, Hormel Foods sitesinde de belirttiğiniz detaylara ulaşamadım. Lütfen linlerinizi günceller misiniz. Teşekkürler.

3/05/2009 11:59:00 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home