Ye-9: Kabune Pilav

Malzemeler
400 gr et (haşlanarak ufak ufak didilecek)
1-2 büyük kuru soğan (ince ince piyazlık doğranmış)
1,5-2 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı pirinç
4 su bardağı et suyu
Tuz (istenilen ölçüde)
Karabiber (bu pilavın lezzeti özellikle bu baharattan gelir ve pişerken içine, piştikten sonra da üzerine bolca ekilir)
Yapılışı
Eti haşlandıktan sonra ufak ufak didelim (et suyunu dökmeyelim kullanacağız). Piyazlık olarak (ince ince yarım halka şeklinde) doğranan soğanı tencerede 1-2 kaşık sıvı yağda çevirelim (aslında normalde çiğ soğan ve et beraber tencereye döşenmektedir ama ben evde yaparken soğanın diri kalmaması için böyle bir ön pişirme yapıyorum). Sonra soğanın üstüne eti, etin üstüne de ılık suda kabarmış pirinci döşeyelim, istenilen miktarda tuzu ilave edip, tencerede biraz da pirinçle beraber 5 dakika kadar çevirelim (pilavın tane tane olması için pirince su ilave etmeden önce tuzla beraber biraz kavurma işlemi yapmak faydalıdır), en üste de haşlanmış nohutları koyalım ve çok az bir miktar karabiber ekelim. Bu malzemelerin üzerine kaynar haldeki et suyunu dökelim ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pilavın suyunu çekmesini bekleyelim. Suyunu çeken pilavın altını kapatıp, 5-10 dakika kadar demlenmeye bırakıp, bu sürenin sonunda tencerede harmanlayalım ve servis tabağına alalım, üzerine tekrardan bolca karabiber dolaştırıp sıcak sıcak servis yapalım, afiyetle yiyelim :)
5 Comments:
safrancigim ilk firsatta deniyecegim bayilir benimkisi pilavva bende cok cesit yaparim pilav
Sen ne yapsan güzel yaparsın Asyacım, tek yumurta bile kırsan güzel oluyordur eminim, bakalım bu tarifi sizinkiler beğenecek mi? 2 ay sonra Türkiye'ye dönüyormuşsun arkadaşım hayırlı yolculuklar şimdiden, çok öpüyorum...
Harika ve değişik bir pilav tarifi hemen kaydedicem defterime.(Defterimde epeyce tarif birikmiş oldu sayenizde eminim evlendiğimde çok ama çok işime yarayacak bunlar)Ellerinize sağlık.......
Sevgiyle kalın...
Hasibe
İnşallah Hasibecim, evlendiğinde muhteşem yemekler yapacaksın kendi mutfağında, güzel bir pilavdır bu gerçektende beğeneceğini umuyorum, sevgiler...
Guzel bir tarif. tebrik ederim.
Yorum Gönder
<< Home