Safran Mutfakta-Makarna ve Pilavlar

Perşembe, Ocak 14, 2010

Sütlü Makarna

Malzemeler

1 paket penne (kalem) makarna
4 yemek kaşığı süt
3 yumurta
50 gr kaşar veya parmesan peyniri (rendelenmiş)
1 demet maydonoz
sıvıyağ
tuz ve kararbiber

Yapılışı

Maydonozları yıkayalım, fazla suyunu alarak kıyalım.... Makarnamızı pişirelim... Bir kaseye yumurtaları kıralım, karıştıralım, bir fiske tuz ve karabiber ve peynirimizin yarısını ekleyelim ve karıştıralım... Sıvıyağ konmuş tencereye makarnları ilave edelim ve 1 dakika boyunca yağda çevirelim...Ateşi kapatıp tencereye yumurtalı peynir karışımımızı koyalım.... Ateşi tekrar yakalım kalan peyniri ve maydonozu da ilave edelim (ben maydonozu doğrudan içine karıştıramadım oğlum sevmediğinden üstüne kullandım) ve karıştırarak 1 dakika daha pişirelim... Sıcak servis edelim, afiyetle yiyelim...

1 Comments:

Anonymous yemek tarifleri said...

Guzel bir tarif. tebrik ederim.

8/19/2011 04:28:00 ÖÖ  

Yorum Gönder

<< Home