Safran Mutfakta-Makarna ve Pilavlar

Pazar, Ocak 31, 2016

Mantarlı ve Soğanlı Fırın Makarna


Malzemeler:

1 paket burgu makarna
10 adet mantar ( farklı türleri karıştırabilirsiniz)
1 kırmızı soğan
2 diş sarımsak
Zeytinyağı (1/2 su bardağı)
Tereyağı (2 çorba kaşığı)
2 yumurta
1 bardak süt
70 gr kadar eski kaşar (rendelenmiş) ya da varsa rokfor peyniri
Kekik, tuz, karabiber
Üstüne galeta unu veya ekmek kırıntısı

Yapılışı:

Makarnayı haşlayıp süzelim( ya da suyunu buharlsştırın tercih sizin)... Sütü ve peyniri  ocağa alalım, peynir eriyince karışımı soğumak üzere kenara alalım...Mantarları incecik dilimleyip, kızgın tavada tereyağı, zeytinyağı ve sarımsakla rengi değşlene kadar kavuralım... Kekik, tuz, karabiber ekleyelim...Bu karışımdan mantarları ayırmıycaz dikkat olduğu gibi kullanıcaz... Soğanı piyazlık doğrayalım ve makarnaya çiğ olarak ilave edelim... Mantarı ve yağlı sosunu da ilave edelim... Kenarda soğuyan süt karışımına 2 yumurtayı kırıp çırpıp onu da makarnaya ilave edelim... Hepsini güzelce karıştırıp borcama yayalım... Üzerine galeta unu serpip bolca 180 derecelik fırında malzeme bütünleşip, üstü kızarana dek pişirelim... Fırından çıkınca sıcak sıcak servis yapalım... Afiyet olsun... :))

Etiketler: , , ,

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home