Makarna Makinesi İçin Makarna Hamuru Tarifi
Malzemeler
500 gr un
4 yumurta
2 çay kaşığı tuz
Istege bağlı 1 kasik zeytinyağı
Gerekli olursa 1/2 su bardağı su
Yapılışı
Mutfak şefinin haznesine su hariç malzemeleri alıp kanca ile 2 veya 3 hızda (bende Kenwood marka var) karıştıralım. Oldukça dağınık bir hamur elde edeceksiniz, telaşlanmayın. Bu hamuru elinizde tezgahta bütünleştirmeye çalışın. Arada çok çok az miktar su ekleyerek yaparsanız daha kolay oluyor. Bütünleşen bu sert hamuru streçe sarıp 10-15 dakika dinlendirin. Bu hamurdan küçük parçalar (ceviz kadar) kopararak makarna makinesinin makarna kesme kısımına gönderin. Çıkan makarnaları istediğiniz uzunlukta keserek bir başka yere alıp yapışmamasını sağlayalım. Hemen yemeyeceksek dondurabilir veya kurutabiliriz. Afiyet olsun. Safran...
0 Comments:
Yorum Gönder
<< Home